Pencari Masalah

Tuesday, 3 January 2012

iklan pada bas yang amat kagum

> sebelum ni ada post tentang iklan kat escalator
> kali ni iklan kat bas pulak
> company bas dalam gambar ni pandai buat side income + kreatif guna ruang yang ada
> bus merupakan antara pengangkutan awam yang ramai orang guna
> pergi kerja, balik kampung, rombongan
> mana tau tengok gambar ni, ada idea yang sesuai untuk guna kat Malaysia pulak. kan?

1.
Photobucket
sentap orang yang duduk belakang tau

2.
Photobucket
x lawak kot iklan ni huhu ala2 nak remind penumpang jangan duduk kat pintu

3.
Photobucket
maksud : jangan jadikan bas macam tong sampah
bawah seat ada tin air, celah seat ada puntung rokok

4.
Photobucket
x paham tapi amat kagum. macam real kot orang kat tepi tu

5.
Photobucket
ngam2 pulak bateri tu kat situ. xde cacat celanya

6.
Photobucket
maksud : stop human trafficking, but increase blog traffic

7.
Photobucket
xdapat naik flight, bas pun boleh. suruh member kat luar ambik gambar, tag dalam fesbuk

Source

8 comments:

Kotak Mancis said...

kenapa la bas kat malaysia x sekreatif cam nie... baru la xbosan bila tengok bas

Shafiq said...

Unik dan menjadi. :-) Saya suka yang ada bateri tu. Ngam2 je.heheh

KizZ said...

fuyooo kreatif gila..

pengusaha bus malaysia please take note..

haa bout penulis tu mcm mna?
boleh emails details?

tq..

agak masalah said...

@ kotak mancis
mungkin xde kelulusan kot nak buat macamni

@ shafiq
betul2. bas ni pakai bateri je, 4 singgit

@ kizz
take note and prepare budget. bab penulis tu owner blog x mampu nak bayar

sophietarmizi said...

Best la.. apesal Malaysia takde

agak masalah said...

@sophie
belum sampai masanya lagi kot

Teesaz said...

kalau la malaysia buat camni, hari hari aku tengok bas je kot..!

agak masalah said...

@teesaz
haha jap lagi x pergi kerja sebab khusyuk tengok bas je. bukan naik bas