Pencari Masalah

Sunday, 29 January 2012

dawai kokot dibuat dari emas

> dawai kokot? jangan garu kepala pulak kalau x pernah dengar/tau
> tau x ape benda ni. dah macam dawai kat pagar rumah je bunyinya
> dawai kokot = bullet untuk stapler
> benda ni amat membantu untuk cantumkan kertas.
   kadang2 buat bungkus nasik lemak pun boleh
> dawai kokot biasanya dibuat dari besi/aluminium tapi yang ni special punya
> ianya dibuat dari emas. saya ulang, emas yer tuan2 puan2

1.
Photobucket
biasanya pakai kotak aje. ni dah macam bekas rantai emas

2.
Photobucket
kita pun boleh tiru. ambil pen warna gold, warnakan aje la haha

3.
Photobucket
harga 1 row dawai kokot ni USD210 = RM638.92

4.
Photobucket

> agak2 lepas guna korang cabut balik x lepas guna?
> boleh kaya kumpul bullet ni

Source

8 comments:

aReLaN said...

hahahaha...macam2.dah kaya sangat sampai tak tau nak watpe.tu yang kuar idea pelik2 ni.aiyaa

midonz said...

ye ke..?

saffiya_aleesya @ echa said...

dari buat bullet baik buat cincin dapat gak pakai huhuhu...

Original CikTeddy said...

kat mane ade?nk kumpul.hehe

L said...

huhu. nt lagi ramai la plak yg p curi..

jom hayati sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

nur chahaya abadiey said...

xsanggup larh nk gne..mahal sgt.hehehe

Hanif said...

apahal dia keluar kan produkini...husss....tak sanggup nak pakai!!

agak masalah said...

@arelan
dah kaya sangat makin pelik perangainya haha

@midonz
betul. x caya cuba tengok gambar

@saffiya
bullet pun boleh. sambung panjang2 buat rantai leher

@cikteddy
x tau la kat mana. macam biasa la kot, kat arab

@L
x sempat nak curi, hilang sebab kecik sangat hehe

@chahaya
mana la tau ada duit lebih. boleh beli lepastu simpan ke

@hanif
emas dah banyak sangat agaknya. tu yang keluar produk macamni