Pencari Masalah

Saturday, 31 December 2011

movie poster mistakes

> selain trailer, poster filem dapat membantu sesebuah filem untuk menarik penonton ke cinema
> biasalah zaman photoshop, semua benda boleh di edit
> mungkin terlepas pandang, ada jugak poster yang kantoi editnya
> adakah designer poster tertekan sampai jadi macamtu?ewah
> poster filem box office pun ada yang salah edit
> korang perasan x silap poster2 ni?

1. the golden boys (2008)
Photobucket 
sekali tengok ok aje
tengok banyak2 kali, elastik betul tangan yang pegang payung tu

2. watchmen (2009)
Photobucket
filem ni ada poster utama. ni kira poster watak filem tu
dia x tekan pape pon, tapi api keluar. omg

3. bangkok dangerous (2008)
Photobucket
filem nicolas cage tu
punya la nak protect dari kena tembak, sampai hilang pistol kat tangan dia
macamana nak menembak

4. wanted (2008)
Photobucket
poster utama. xde silap

Photobucket
poster lain, panjang gila tangan dia

5. 300 (2006)
Photobucket
mesti x ramai yang perasan pedang dia
dalam filem dia power sebab guna pedang ni la haha

Sources
1, 2

4 comments:

Shafiq said...

haah.. memang nampak ada silap.. hehehe

agak masalah said...

@shafiq paling x sangka, filem 300 pun kantoi edit

midonz said...

Hahahaha.. terharunya.. sbb sape2 yang tak tau pasal perkara ni kena tipu giler2..

agak masalah said...

@midonz
tu la pasal. tapi filem2 ni dapat tutup kesilapan poster