Pencari Masalah

Thursday, 2 February 2012

basikal ala lego : Eco 7 Folding Bike

1.
Photobucket

> apa yang bagus sangat basikal kat atas? xde beza pun dengan basikal biasa
> ada bezanya. basikal ni boleh dilipat. bukan lipat 2 je, tapi boleh lipat sampai berlipat2
> basikal lego ni direka oleh pereka dari Mexico, Victor Aleman
> motif dia reka basikal macam ni supaya boleh disimpan tanpa guna ruang yang banyak
> keistimewaan utama basikal Eco 7 ialah tayarnya

2.
Photobucket
mula2 cabut dulu rimnya

3.
Photobucket

> saksikan keistimewaan tayar basikal ni

4.
Photobucket

5.
Photobucket

6.
Photobucket

7.
Photobucket

8.
Photobucket
tentu2 la x pakai tiub getah dah

9.
Photobucket
brek, rantai, gear boleh cabut dan pasang dengan mudah

10.
Photobucket

11.
Photobucket

> risau jugak kalau kayuh laju2. mau tercabut or terlipat

Source

4 comments:

O CIKTEDDY said...

huyoo!co0l lorh..

aReLaN said...

cool tapi memang masalah.nak pasang n bukak pon amek masa tu.hahaha

agak masalah said...

@cikteddy
memang cool & smart

@arelan
agak leceh la nak bukak pasang. sudahnya jalan kaki je

farz zull said...

agak la, kalau kayuh laju2, dengan badan2 leh berlipat,hehe...anyway, ada stu lagi basikal gini, lipat jadi backpack, style kan..:)